Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op

Quick fixes helpen niet

Een lijntje hoog in de hals van je hond of een slipketting om de nek van je hond en je hond een ruk geven als jouw hond uitvalt, helpt niet. Het advies dat je je niet onzeker moet voelen, maar dat je een echte leider moet zijn, dat helpt ook niet. Quick fixes helpen niet.

Daar verandert de emotie, het gevoel wat jij hebt als je onzeker bent of de emotie die jouw hond heeft als hij uitvalt niet door.

Als jouw hond uitvalt, bijvoorbeeld naar andere honden, dan wil je dat waarschijnlijk graag veranderen. Want je wilt met jouw hond over straat lopen zonder dat jouw hond als een wilde tekeer gaat als je een andere hond passeert. Of een auto of iemand anders.

En hoe voel jij je als jouw hond uitvalt? Dat ongemakkelijke gevoel, die schaamte of frustratie, dat onzekere gevoel wat jij dan hebt, dat wil je ook graag veranderen.

Je wilt weer met plezier met je hond op pad kunnen, je wilt met jouw hond leuke dingen doen en samen genieten. Je wilt weten of je het wel goed doet, wat je nog meer kunt doen.

Maar dat gedrag van je hond veranderen en dat onzekere gevoel wat jij hebt veranderen, dat gaat niet zonder dat je daarin investeert. Dat gaat niet zonder dat je er tijd en energie in stopt om het te veranderen.

Want als je blijft doen wat je altijd al doet, dan verandert er ook niets. En die verandering is wel nodig, het is geen quick fix, het is niet iets wat je zomaar even oplost met een ander lijntje om de nek van je hond. Was het maar zo gemakkelijk.

Uitvallende hond

Jouw hond valt uit naar andere honden en je hoort in gedachten al wat mensen hierover zeggen. Wat doet dat dan met jou? Denk jij dat ze je een slechte hondenbaas vinden?  Of dat jij een gevaarlijke of valse hond hebt?

Je weet eigenlijk niet zo goed waarom jouw hond uitvalt naar andere honden, maar je hebt al wel van alles al geprobeerd om dat uitvallen te veranderen.

Niets van wat je al geprobeerd hebt, helpt afdoende en jij hoort het commentaar van anderen alweer en je voelt die afkeurende blik van andere mensen in je rug. “Daar moet je je niks van aantrekken en gewoon je hond afleiden”, krijg je als advies. Was het maar zo gemakkelijk denk je dan.

Je bewust worden van wat er zoal mee speelt als jouw hond uitvalt naar andere honden is de eerste stap. Weten en begrijpen waarom jouw hond uitvalt. Daarna kun je stap voor stap aan de slag met jouw hond om het gevoel en het gedrag van jouw hond te veranderen als hij een andere hond ziet, ruikt of hoort.

Hoe kun jij je anders voelen

Hoe kun jij je anders voelen. Als jij weet wat je moet doen om te voorkomen dat je hond uitvalt, ga jij je minder onzeker voelen. Als jij jezelf zekerder voelt, als jij weet wat je moet doen als je een andere hond tegenkomt, dan ga je zelf ook anders doen.

Als je weet hoe je het gedrag van jouw hond kunt veranderen, dan gaat je hond zich anders voelen en zich anders gedragen. Dan ga jij je ook weer anders voelen.

Het gedrag van jouw hond komt voort uit hoe hij zich voelt als hij een andere hond ziet, hoort of ruikt. Hoe hij zich voelt, heeft te maken met emoties, zoals bijvoorbeeld angst, of boosheid.

Dat geldt ook voor jou, hoe jij je gedraagt en hoe jij je voelt, dat komt ook door emoties. Dat is het gevoel wat jij hebt als jouw hond uitvalt.

Ik begeleid jou en je hond graag om dat gevoel wat jij hebt én om het gedrag wat jouw hond heeft, te veranderen.

Hoe wil jij dat jouw hond zich voelt?

Laat me vooral weten waar ik je bij kan helpen.

Vond je dit interessant? Deel het verhaal met anderen!

Laat een reactie achter

Title

Go to Top