Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op

Hoe wil jij dat jouw hond zich voelt

Jouw hond blaft of valt vaak of zomaar ineens uit naar andere honden. Er is kennelijk iets aan de hand, is jouw hond boos of misschien wel bang? Hij is in ieder geval niet op zijn gemak. Hoe wil jij dat jouw hond zich voelt?

Hoe denk je dat jouw hond zich voelt als jouw hond ineens uitvalt naar andere honden , of heel erg begint te blaffen of hard weg wil rennen als hij een andere hond ziet? Heb je daar wel eens aan gedacht, dat het gedrag van jouw hond voortkomt uit hoe hij zich voelt op dat moment?

Misschien weet je het wel, maar ook heel vaak kom ik tegen dat mensen het zich er niet echt van bewust zijn: net als bij mensen, wordt hoe een hond zich voelt veroorzaakt door een emotie.

Emotie

Een emotie zoals angst, blijdschap, boosheid of frustratie.

Door een bepaalde situatie kan een hond zich (plotseling) bang, blij, boos of gefrustreerd gaan voelen. En door dat gevoel ontstaat er dan een reactie, een bepaald gedrag. Gedrag zoals bijvoorbeeld, hard blaffen, uitvallen, wegrennen of helemaal verstijven.

Heb je dat wel eens meegemaakt met jouw hond? En heb jij je wel eens afgevraagd hoe jouw hond zich dan voelt?

Gedrag

Emoties zorgen dus voor gedrag. Jouw hond is bang en valt uit naar een andere hond. Jij houdt van jouw hond en je wilt het allerbeste voor jouw hond. Hoe wil jij dat jouw hond zich voelt? Je wilt niet dat jouw hond bang is voor andere honden, je wilt niet dat hij uitvalt, vlucht of stijf van schrik blijft staan.

Als gedragstherapeut voor honden wil ik je graag begeleiden bij het veranderen van het gevoel dat jouw hond heeft in bepaalde situaties en de vragen die jij hebt als het gaat over gedrag van jouw hond beantwoorden.

Wat wil jij graag veranderen? Hoe wil jij dat jouw hond zich voelt?

Ik wil graag begeleiden zodat jouw hond zich weer gaat voelen zoals jij ook graag wilt dat jouw hond zich voelt.

Contact
Help! mijn hond valt uit

Vond je dit interessant? Deel het verhaal met anderen!

Laat een reactie achter

Title

Go to Top