Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op

Heb ik een valse hond

Heb ik een valse hond?

Of is er iets anders aan de hand als jouw hond blaft of uitvalt naar andere honden?

Waarom valt jouw hond uit

Heb je wel eens nagedacht over waarom jouw hond blaft of uitvalt?

Er is vast een reden waarom je lieve hond, verandert in een blaffende hond als hij een andere hond ziet.

En waarom? Het lijkt ook wel of dat gedrag steeds erger wordt. Je hond afleiden lukt niet meer.

Hoe kun je dit gedrag van jouw hond veranderen, vraag jij je steeds af.  Je hebt al zoveel geprobeerd, maar niets helpt genoeg.

Boos of bang

Als jij boos of bang bent, dan kun je dat vaak zien aan hoe jij je gedraagt, maar niet altijd. De ene persoon gedraagt zich ook anders dan een andere persoon.

De ene persoon die boos is, trekt zich terug, zegt niets en ontploft pas als de boosheid toch te veel wordt, terwijl iemand anders wel direct reageert als hij boos is.

Je kunt je verstoppen of weglopen als je bang bent, maar je kunt ook een grote mond opzetten, en doen alsof je niet bang bent, en er op af gaan.

Dat werkt bij honden net zo.

Vluchten of vechten

Een bange hond kan vluchten of vechten. Een bange hond kan, net als een mens, ook doen alsof er niets aan de hand is of verstarren.

Het uitvallen, vluchten, verstarren of doen alsof er niets aan de hand is, is een reactie op iets wat je hond om de een of andere reden triggert en een emotie oproept.

Je kent het misschien wel van jezelf. Er zijn van die situaties of personen die je triggeren waardoor je altijd op een bepaalde manier reageert.

Trigger

Als iemand of een hond, getriggerd wordt door een bepaalde situatie, dan volgt er, alsof het een reflex is, bepaald gedrag.

Als jouw hond uitvalt of vlucht in een bepaalde situatie, dan krijgt hij dus in die situatie een emotie, die hem aangezet tot uitvallen, vluchten, verstarren of doen alsof er niets aan de hand is.

In al die gevallen heeft jouw hond veel stress. Dat werkt ook zo bij jou.

Vals

Jouw hond is dus niet vals als hij uitvalt naar anderen, maar hij reageert vanuit een emotie zoals bang of boos op een bepaalde situatie.

Het is aan jou om die reactie van jouw hond in een bepaalde situatie te veranderen.

Maar misschien heeft het gedrag van jouw hond in die situaties ook wel effect op jou, waardoor jij nu ook op een bepaalde manier reageert.

Dat kan heel goed, en is ook begrijpelijk.

Hond en Baas

Het is daarom mijn missie om je niet alleen te begeleiden bij het veranderen van het gedrag van jouw hond, maar ook jou zelf te begeleiden.

Bijvoorbeeld bij het veranderen van het gevoel wat jij hebt als jouw hond bang of boos is.

Dat begeleiden bij het veranderen van het gedrag van je hond en van jouw eigen gevoel, doe ik al vele jaren in 1 op 1 coaching trajecten.

Dan is er altijd aandacht voor de hond, de baas en de wisselwerking tussen beiden.

Online

Tijdens de individuele coach trajecten zijn er veel aspecten die bij iedere hond en baas weer naar voren komen.

Die aspecten heb ik samengevoegd in mijn online cursus en programma’s.  Die zijn op je eigen moment te volgen, gewoon bij je thuis.

Als je hond uitvalt naar andere honden is de online cursus “Help, mijn hond valt uit naar andere honden” een aanrader.

Je moet er wel voor gaan zitten en serieus met zo’n cursus of programma aan de slag gaan. Het scheelt je ten opzichte van een individueel coach traject veel tijd en geld.

En als er na zo’n online cursus of programma nog vragen zijn, dan ben je alsnog van harte welkom voor 1 op 1 begeleiding, dat kan eventueel ook telefonisch of met video bellen.

 

Vond je dit interessant? Deel het verhaal met anderen!

Laat een reactie achter

Title

Go to Top