– Online cursus –
Help, mijn hond valt uit naar andere honden

Weer ontspannen met je hond wandelen

Je loopt met je hond over straat of in het bos en je schrikt regelmatig. Want:  “ohh nee, daar is een andere hond!”.
Jouw hond is ook steeds alert en scant de omgeving af.  Op deze manier zijn jouw hond en jij niet écht ontspannen samen op pad.

Vaak is het dan ook niet leuk meer om met je hond naar buiten te gaan, want je voelt je onzeker en vraagt je af of het nog wel veilig is.

Je gaat de wandelingen met je hond zelfs ook een beetje vermijden en je wilt dat grommen, blaffen aan de lijn en uitvallen graag veranderen, zodat je weer ontspannen met je hond op pad kunt.

Bewust worden van hondengedrag

Je hond reageert nergens meer op als hij blaft aan de riem en uitvalt naar andere honden

Als er dan een andere hond is, dan probeer jij je hond af te leiden, maar zelfs als je hem een biefstuk voorhoudt, dan reageert hij nog niet op jou.

Je hebt van alles geprobeerd om het gedrag van je hond te veranderen, maar dat is tot nu toe nog niet echt goed gelukt.

En het commentaar van andere mensen, daar word je niet blij van. Je weet niet meer wat je wel of niet moet doen en dat maakt je onzeker.

Herken je dit?

Dit gedrag van je hond én jouw gevoel van onzekerheid kun je wél veranderen! Jij kunt ook weer ontspannen en veilig met je hond op pad gaan.

Als je maar weet:

✅ wat er mee speelt bij dit gedrag

✅ waarom jouw hond zo doet

✅ wat je dan wel of niet moet doen

hond beter begeleiden

Het uitvallen, grommen of blaffen aan de lijn kun je wél veranderen

Natuurlijk weet je dat dit gedrag niet zomaar te veranderen is. Als dat zo was, dan had je allang geen probleem meer. En je wilt er wel écht voor gaan om dit probleem te veranderen.

Je wilt leren

✅ Wat er aan de hand is

✅ Hoe je jouw hond kunt begeleiden

✅ Waardoor het gedrag verandert

Zodat jij

✅ je zelfverzekerder voelt

✅ met een relaxte hond op pad kunt

✅ ook je omgeving veilig houdt

En daar help ik je met deze online cursus graag bij.

Uitvallende hond

Heb ik dan wel wat aan een online cursus

Zeker, in deze online cursus krijg je de antwoorden op vragen die spelen in de situatie van jou en jouw hond. Het fijne van een online cursus is ook, dat je hem altijd onder handbereik hebt.

Je kunt er rustig mee aan de slag, op een moment dat jou uitkomt. Merk je dat je toch meer nodig hebt dan een online cursus? Dan kun je er altijd een 1 op 1 sessie met mij bijboeken.

Er onbezorgd op uit met je hond

Je kunt weer zelfverzekerd met je hond op pad, wetend dat je het wél goed doet. Zodat je hond ook weer ontspannen is als jullie samen op pad gaan. Omdat je nu weet wat de oorzaak is voor het gedrag van jouw hond, kun je hem beter begeleiden.

Je zorgt voor veiligheid voor de omgeving én voor je hond. Waardoor je ook kunt voorkomen dat je hond bijt of dat hij gebeten wordt. Want als je het gedrag van je hond begrijpt, kun je bijtincidenten voorkomen.

“We hebben een hele lieve schapendoes die erg angstig is voor elke vreemde hond
(ze is aangevallen toen ze 7 maanden oud was, ze is nu 3 jaar oud)
we hebben diverse cursussen gedaan en hebben nu een online cursus
in combinatie met 2 individuele sessies gedaan bij Sjoukje.

Fantastische begeleiding, hele goede tips waar we veel aan hebben,
zeg maar de puntjes op de i.
Heel eenvoudige dingen waar je niet aan denkt,
hebben ons veel geholpen.
Ze begrijpt de problemen en leeft mee.
Dank je wel Sjoukje voor de goede en belangrijke zorg”

Deze online cursus is geschikt voor jou als je hond reageert met een Flight or Fight reactie op een andere hond of op een persoon

Ja, dit wil ik graag!

Voordat ik gedragsdeskundige voor honden werd, had ik zelf een hond die uitviel naar andere honden. Ik was bang dat hij een andere hond zou bijten. Of dat hij zelf aangevallen zou worden door zijn gedrag.

Dat heeft ook een grote impact gehad op mijn gevoel van veiligheid. Veiligheid voor mijn hond maar ook voor de omgeving van mijn hond. Want het laatste wat ik wilde, was dat hij een bijtincident zou veroorzaken. Ik hield veel van die hond, maar met hem wandelen was een crime.

Ik wéét dus hoe het is en wil nu jou graag helpen.

Omdat dit een online cursus is, kun je deze cursus volgen op een moment dat jou uitkomt. Je kunt op een rustig moment ergens gaan zitten waar je niet gestoord wordt. Door die rust, kun je ook bij je gevoel komen en intunen op de situatie van jou en jouw hond.

De informatie en de inzichten die je door deze cursus krijgt, krijg je ook tijdens 3 één op één sessies. Daardoor is deze online cursus niet alleen de moeite waard, maar ook de investering meer dan waard.

Na de cursus heb jij inzicht in het WAAROM je hond wil vluchten of uitvalt, zodat je het gevoel van jezelf én het gedrag van je hond kunt veranderen. Dit is écht een goede investering in jezelf en in je hond.

Wil je graag ondersteuning van mij tijdens of na de cursus?

Je kunt heel gemakkelijk een één op één afspraak met mij boeken, live in Lelystad of via Zoom. Ik gun je van harte dat je weer ontspannen samen met je hond op pad kunt, lieve hondenbaas!

Want het leven met je hond kan zoveel mooier zijn.

Weer ontspannen met je hond wandelen

Ervaringen van anderen

Sjoukje vangt al heel wat jaren liefdevol onze honden op tijdens vakantieperiodes.

Maar Sjoukje heeft mij ook geholpen.

In haar praktijk zocht ik haar op. Toen de hulpvragen met betrekking tot mijzelf EN mijn hond haar duidelijk werden gemaakt, zijn we aan de slag gegaan met coachingsessies. Sjoukje heeft mij mooie inzichten gegeven in zowel het gedrag van mijn hond (versus mijn eigen gedrag) en hoe ik daarmee om mag gaan, alsmede mijn eigen “oude patronen”, spiegels en valkuilen.

Bewustwording, je weer vrij en gelukkig voelen, in balans komen, je senang voelen…dat is de richting die ik nu op ga. Dankzij de handvatten en inzichten die Sjoukje mij gegeven heeft!

Liefs,

Esther

Soms was ik radeloos en heel soms zelfs verdrietig…..ja we hadden best een hele kluif aan het opvoeden van onze Labradoodle Max. Gelukkig waren (en zijn) we veel vaker dan radeloos ook heel blij met deze energieke en pittige hond en genieten we ook heel erg van hem. We zijn bij Sjoukje gekomen met de wens om vooral ook ons een spiegel voor te houden want dat het opvoeden van een hond zeer nauw samenhangt met jouw eigen gedrag was ons wel bekend maar hoe kritische kijk je dan echt naar jezelf…..We willen graag een redelijk goed opgevoede maar vooral ook een gelukkige en tevreden hond.

Sjoukje heeft ons inzichten gegeven in het gedrag van Max in allerlei verschillende situaties en de wijze waarop wij daar mee om kunnen gaan. We hebben het coachingstraject in combinatie met speuren gedaan, iets wat voor ons helemaal nieuw was. We hebben versteld gestaan van dit natuurlijke gedrag van een hond, Max deed dit ontzettend goed en ook dit deed hij fanatiek en vol overgave! Sjoukje dankjewel voor de coaching en de vele inzichten die je ons hebt gegeven, we denken dat we voldoende tools hebben om verder te gaan en zo niet dan weten we je zeker te vinden voor goede raad! Groetjes, Peter en Trijnie

Peter & Trijnie

Bij Sjoukje heb ik mijn hond goed leren observeren “lezen” zoals Sjoukje dat noemt. Daardoor ben ik mijn hond beter gaan begrijpen, en kan ik beter met haar samenwerken.

Jetty & Leah

Ik had een vraag voor Sjoukje. Hoe krijg ik Suus weer zover dat zij weer gewoon met mij naar buiten wil en het bos in.

Suus, mijn hond uit Aruba, heeft het in zich om zich af te sluiten als het haar te eng wordt. Met name de harde geluiden. Zodra de eerste knallen in oktober te horen waren had ze het helemaal gehad met het bos. Welk bos dan ook. Het werd van kwaad tot erger, ze wilde ook niet meer bij huis lopen. Dus op naar coaching door Sjoukje.

En het heeft geholpen. Er is iets veranderd in onze chemie samen. Suus zoekt mij op en vertrouwd mij meer. En ik, ik ben doortastender en resoluter geworden naar haar toe.

Ik heb veel geleerd van Sjoukje. Suus en ik zijn nu echte maatjes. Het waren een leerzame sessies. Het heeft ook wel zijn tijd nodig gehad. En veel geduld en niet opgeven. Dank je Sjoukje!

Al jarenlang kom ik met diverse honden bij Sjoukje. De laatste keer met hond in mijn eigen coaching traject. Door Sjoukje’s aanpak kom je echt verder, en dat in een zeer prettige en veilige omgeving. Sjoukje laat je bij je gevoel komen en denkt mee in oplossingen. Een eerlijke, betrouwbare coach met verstand van zaken en honden. Dank voor je hulp Sjoukje!

Lieve Sjoukje,

Bedankt voor je geweldige, inzicht gevende coaching. Ik vind je een topper.

Heel veel liefs van mij, Tineke.

Tineke

Crumble en ik, een sterke en eigenzinnige engelse bulldog, hebben erg veel aan de individuele training van Sjoukje gehad! Ik kan haar van harte aanbevelen. Aandachtig en deskundig maatwerk. Precies waar ik naar op zoek was!

Annemieke

Sjoukje. Hoe fijn is het; iemand luistert naar je verhaal en maakt het inzichtelijk. Hierdoor kom je weer verder. Net die zetjes had ik nodig. Graag kom ik een keer bij je om even bij te praten. Bedankt!

Ik ben gaan speuren met mijn hond Cooper omdat Cooper een onzekere hond was. Hij kon uitvallen naar mensen. Ik had al vele verschillende trainingen gevolgd voor meer zelfvertrouwen maar het speuren heeft de omslag gemaakt bij Cooper.

Sjoukje deed precies wat nodig was om hem steeds uit te dagen en succeservaringen op te doen. Ik leerde de controle los te laten zodat hij zelf beslissingen kon nemen. Cooper vindt het speuren erg leuk, hij is er goed in en ik ben dan ook trots op hem! Uitvallen doet hij nauwelijks nog. Dank je wel Sjoukje voor je leerzame lessen.

“Onze hond Milo, een Mechelaar van 1 jaar oud, is een pittige hond. Dat wisten we al, maar toen hij tegen mijn man en zoon begon te grommen en zelfs dreigde aan te vallen, moesten we wel hulp gaan zoeken. Dat vonden we bij lieve Hond en Baas. Ik mailde met een soort noodkreet en de volgende dag hadden we al een afspraak! Dat was echt heel fijn, zo snel. Met veel geduld, maar ook met de nodige humor heeft Sjoukje ons inzicht gegeven om beter met Milo om te gaan en het werkt! Vooral onze zoon leerde dat deze hond moet werken in plaats van knuffelen en het gaat nu een stuk beter. We zijn er nog niet, maar wat hebben we al veel bereikt! Het speuren in het bos was ook heel tof om te doen, daar gaan we zeker mee door. Een aanrader voor iedere hondeneigenaar”.

Yvonne

Mijn Tervuerense Herder Fender heeft in de eerste 18 maanden van zijn leven veel socialisatie gemist met als gevolg meerdere (gedrags)problemen waaronder uitvallen naar andere honden.

Toch bleven er situaties van onzekerheid, stress en potentie tot flink uitvallen, waarna ik ben gaan zoeken naar een manier om hem zelfstandiger en zekerder te krijgen, met als motto ‘eerst denken en dan doen’. Zo ben ik bij Sjoukje terecht gekomen. Om met Fender te gaan speuren om hem zekerder, zelfstandiger en meer geconcentreerd te krijgen. Oh, Oh, die eerste lessen, wat vond Fender het moeilijk om het allemaal zelf te moeten doen en wat was hij snel afgeleid en gestoord in zijn werk. Op elk keuze-moment kwam hij naar mij om te vragen wat hij moest doen, elke voorbijganger (mens en dier) was stress en elk ‘grassprietje’ was interessant. Maar bij elk succesje zag je Fender groeien…..

En dan nu anderhalf jaar later: piepen in de auto als we in de richting van Sjoukje rijden, beginnen met speuren als we zijn uitgestapt, een voorbijganger zoals een paard wordt kort gecheckt en dan weer door, kruispunten en backtracks worden uitgewerkt en de keuzes worden zelfstandig gemaakt. Geweldig!!!

En wat brengt mij dat in het ‘echte’ leven? Een hond die zekerder is van zichzelf en o.a. minder noodzaak ziet in uitvallen naar andere honden. We kunnen onbekende honden zonder gedoe passeren op afstand, op een (niet te druk) terras zitten op de hondenclub, tijdens trainingen ontspannen tussen de andere cursisten met hond staan en een korte ontmoeting met een vreemde hond in het bos met succes afsluiten.

Ik heb veel gehad aan het traject wat ik heb gevolgd bij Sjoukje.
Ze luistert aandachtig en geeft goede adviezen die meteen toepasbaar zijn.
Je kunt met al je vragen bij haar terecht wat ik erg prettig vond.

Roswitha en Sinne

We hebben een hele lieve schapendoes die erg angstig is voor elke vreemde hond (ze is aangevallen toen ze 7 maanden oud was, ze is nu 3 jaar oud) we hebben diverse cursussen gedaan en hebben nu een online cursus in combinatie met 2 individuele sessies gedaan bij Sjoukje.

Fantastische begeleiding, hele goede tips waar we veel aan hebben, zeg maar de puntjes op de i. Heel eenvoudige dingen waar je niet aan denkt, hebben ons veel geholpen. Ze begrijpt de problemen en leeft mee. Dank je wel Sjoukje voor de goede en belangrijke zorg.

online cursus Help mijn hond valt uit naar andere honden

Ronald en Carla

Onlangs voor een “terugkom sessie” geweest. Lekker om gehoord te worden en een bevestiging, ook van jezelf, te krijgen dat je op de goede weg bent. Bedankt weer Sjoukje!

Wij zijn Marcel en Patricia van Lingen. Samen met Lotje, onze ruwhaar teckel, hebben we een coachingstraject i.c.m. speuren bij Sjoukje gevolgd. Lotje is nu twee jaar bij ons en is een ‘tweede kans hondje’. We weten niet wat ze in haar eerste twee levensjaren heeft meegemaakt. Wel is duidelijk dat ze veel haar zin heeft gekregen. We zijn bij Sjoukje terecht gekomen omdat Lotje ongewenst uitvalgedrag vertoont richting bepaalde honden in bepaalde situaties. De combinatie speuren en coaching van Sjoukje is perfect. Het speuren geeft Lotje zelfvertrouwen, mentale uitdaging en het versterkt de band met de baas doordat er samengewerkt wordt. Daarnaast zijn de tips van Sjoukje top. Door het invullen van een reflectieformulier na iedere sessie wordt je als het ware ‘gedwongen’ naar je eigen gedrag en handelingen te kijken. Wat werkt wel, wat niet en wat kan ik anders doen? We zien al zoveel verbeteringen maar realiseren ons goed dat het een kwestie van een lange adem en kleine stapjes is. En dat geeft ook helemaal niet; het leven is leren. Hartelijk dank Sjoukje en je ziet Marcel en Lotje zeker nog terug bij het speuren.

Marcel & Patricia van Lingen

Een kant en klare hond is in onze ogen ondenkbaar. Een diabetes patiënt is zo “uniek” in zijn levensstijl, dagritme en dus in zijn behoefte in wat de hond moet snappen dat een goede signaleringshond alleen met de eigenaar tegelijk, kan worden opgeleid. We maakten kennis, Sjoukje, Mexx, de andere mensen die belangrijk zijn voor Mexx en mij. We stelden een plan op…WAT is belangrijk voor mij, WAT kan Mexx aanleren, WAT moet de volgorde zijn. Sjoukje bracht de wensen en mogelijkheden EN de beperkingen bij elkaar en maakte er een mooi en haalbaar trainingsschema van.

Frederick & Mexx

Wij wilden ons graag laten coachen door Sjoukje omdat wij ten einde raad waren. Onze hond blafte langdurig en liet heel druk gedrag zien als visite/wijzelf (thuis-)kwamen of weggingen. Dankzij de begeleiding hebben we grote stappen kunnen zetten die we vooraf niet hadden kunnen bedenken. We kregen inzicht in het gedrag van onze hond en de motivatie achter dit gedrag. Maar bovenal inzicht in ons eigen handelen. Sjoukje heeft een fijne manier van coachen. Ze zorgt voor bewustwording en stimuleert het samenwerken met je hond op een positieve manier. Sjoukje leerde ons trainingsprincipes die wel nu zelf kunnen toepassen, ook in andere situaties. Dit geeft ons niet langer het gevoel dat we ten einde raad zijn, maar vertrouwen omdat we de juiste tools in handen hebben. Bedankt Sjoukje! Groeten van Menno en Debby!

Menno & Debby

Even een leuke update!!

Mijn hond Roxy en ik speuren nu ongeveer 1,5 jaar bij Sjoukje, en ik kan met recht zeggen dat het zijn vruchten afwerpt in het sociale leven van ons samen. Door de langzame opbouw van alleen speuren naar met zijn 4en speuren, tolereert mijn hond al veel meer buiten van andere honden. Ik kan gemakkelijker met der langs andere lopen zonder te veel spanning en uithaal. Ze gaat nu zelfs met een uitlaatservice mee!!! Groetjes Nicole

Nicole