Had ik dat maar eerder geweten

Had ik dat maar eerder geweten, dan had ik mijn hond zoveel beter kunnen helpen en begeleiden.

Ik heb al jaren honden, de eerste hond kregen we toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde, en dat is zeker 45 jaar geleden.

En ik wist toen niet dat er verschillende oorzaken zijn waarom een hond kan grommen, blaffen of uitvallen naar andere honden of naar mensen.

Daar kwam ik pas achter toen ik meer over hondengedrag ging leren.

Ik ben nu sinds 2007 gedragstherapeut voor honden en help andere mensen om het gedrag van hun hond beter te leren begrijpen,

Hierdoor kunnen die mensen beter afstemmen op hun hond, waardoor het gedrag van hun hond kan veranderen.

Want als je hond gromt, blaft of uitvalt naar andere honden of naar mensen, dan kan je hond daar verschillende redenen voor hebben.

Gromt je hond bijvoorbeeld omdat hij een botje heeft, of gromt hij als jij hem over zijn kop aait, of gromt hij als er een andere hond in de buurt van zijn stokje komt of omdat?

Blaft jouw hond bijvoorbeeld omdat de postbode langs komt, of blaft jouw hond omdat er bezoek aankomt of blaft jouw hond omdat er een andere hond aan komt?

Valt jouw hond bijvoorbeeld uit naar fietsers, of valt hij uit naar joggers, of valt hij uit naar auto’s of valt hij uit naar andere honden?

Al deze vragen hebben een ander antwoord.

 

En als het antwoord op de vraag anders is, dan is wat je moet doen om het gedrag te veranderen, ook anders.

Als voorbeeld; als je hond gromt omdat hij een botje heeft, dan kan dat komen omdat hij dat botje niet kwijt wil.

Maar als je hond gromt, omdat je hem over zijn kop aait, dan kan dat komen omdat hij bijvoorbeeld oorpijn heeft.

Het gedrag is in beide gevallen grommen, maar de reden waarom je hond dat doet, is heel verschillend en wat je moet doen om dat gedrag te veranderen is dus óók heel anders.

Je kunt je vast voorstellen dat zulk gedrag wat ik hierboven beschrijf, niet door een paar tips die je op internet kunt vinden, te veranderen is.

En je weet vast inmiddels ook wel, dat je hulp nodig hebt van een hondengedragsdeskundige om dit soort problemen te kunnen veranderen,

Ik kan je daar ook bij helpen, in een of meerdere 1 op 1 sessies via Zoom of live in Lelystad. Ik heb daarvoor deze maand nog 5 plekjes beschikbaar.

Als je hond uitvalt naar andere honden omdat hij een traumatische ervaring heeft gehad waar een andere hond bij betrokken was,

en als hij nu bang is voor andere honden of als hij zich bedreigd voelt door andere honden,

dan kan ik je ook verder helpen met mijn online cursus “Help, mijn hond valt uit naar andere honden”

Door deze online cursus word jij je meer bewust van het hoe en waarom van het gedrag van je hond. Je leert wat je dan het beste wel of niet kunt doen.

En in deze online cursus is er óók aandacht voor jou, als jij je onzeker bent gaan voelen door de traumatische gebeurtenis of door het gedrag van jouw hond,

Na deze online cursus begrijp jij je hond beter zodat jij je hond beter kunt helpen en begeleiden.

In hele lastige situaties, kun je er voor kiezen om ook nog enkele 1 op 1 sessies met mij bij te boeken.

Ik geef regelmatig een gratis online masterclass over het onderwerp van deze mail.

In de gratis masterclass die ik (op het moment dat ik dit schrijf), morgen weer geef, doe ik een mooi aanbod.

Dit is voor de online cursus “Help, mijn hond valt uit naar andere honden” in combinatie met 2 individuele sessies met mij, via Zoom of in Lelystad.

Als je van dat aanbod gebruik wilt maken, zorg er dan voor, dat je er in ieder geval tot aan het eind van de masterclass, aanwezig bent.

Aanmelden voor deze gratis online masterclass kan nog steeds.

In deze masterclass ga ik verder in op het waarom van het gedrag van jouw hond:

Waarom gromt, blaft, of valt je hond uit?

Weet je dat?

Heeft hij pijn, is hij onvoldoende gesocialiseerd, verkeerd opgevoed, onjuist getraind, heeft hij een traumatische ervaring gehad, is hij bang, zit het gedrag in zijn genen, is er nog wat anders aan de hand, zoals conditionering, leerervaringen of…

Dus, WAAROM gromt, blaft, of valt jouw hond uit?

2024-06-02T10:41:12+01:00

Deel dit verhaal!

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant