Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op

Zo zit ik niet in elkaar

“Zo zit ik niet in elkaar”, is een antwoord wat ik vaak krijg op de vraag of jij jezelf wel eens op de eerste plaats zet.

Maar als jij jezelf onzeker voelt, ongerust of bang bent en het leven met al z’n struggles, kost je meer energie dan dat je zou willen, dan mag jij jezelf wel eens op de eerste plaats zetten. Dan mag jij wel eens stilstaan bij hoe het voor jou is.

Omdat jij uitgeput bent of een uitvallende hond hebt, krijg je regelmatig een mail van mij. Een tip voor inspiratie om van iets, wat je nog niet wist, bewust te worden. Zodat je wellicht ergens op een andere manier over gaat denken.

Je bewust worden en ergens anders over gaan denken is van toepassing als jouw hond gromt, blaft of uitvalt naar andere honden én ook als jij moe of uitgeput bent.

Waar het om gaat als je uitgeput bent of als je hond uitvalt, is dat je een verandering van de huidige situatie wilt. En dan moet je sommige dingen anders gaan doen dan hoe je het op dit moment doet. En om dingen anders te doen, moet je er anders over gaan denken.

Want: “Als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd krijgt”. En dan verandert er dus niets.

Voor alle veranderingen die je zou willen, is het belangrijk dat je je eerst bewust wordt van wat er nu eigenlijk aan de hand is. En dat je het daarna anders gaat doen. Je moet dan ook leren hoe je dat doet. En hoe je dat doet, moet gaandeweg, door herhaling, een nieuwe gewoonte worden. Zodat je hond niet meer uitvalt of jij niet meer moe en uitgeput raakt.

Uitgeput

Als jij uitgeput bent, een burn-out hebt of hebt gehad, dan kun je er zeker van zijn dat je bepaalde dingen anders moet gaan doen. Als je dat niet doet, dan verandert er niets en val je weer terug. Je krijgt weer een burn-out of de uitputting wordt nog erger.

Als je iets wilt veranderen aan een bestaande situatie, dan houdt hoe jij denkt over bepaalde dingen, die verandering vaak tegen. Je gaat dan niet voor die verandering, maar je bedenkt allerlei scenario’s waarom iets niet kan. En dat is jammer. Want, is wat jij denkt wel waar?

Anders denken

Hoe zit dat dan in elkaar? Waar komt dat wat je over jezelf of over iets denkt dan vandaan. En, helpt die gedacht je wel, of zorgt die gedachte voor een blokkade? Als je gedachten veranderen, verandert ook wat je wilt, wat je kunt of wat je doet.

Waar een wil is, is een weg

Wil je wel anders gaan denken, maar weet je niet hoe? Het kan hoor. Soms is een burn-out nodig waardoor je wel móét veranderen, maar dat hoeft niet. Je kunt óók veranderen omdat je dat wilt.

Wat jij graag wilt kan vaak wel. Als je de stappen, maar niet te groot maakt. En door naar je gevoel te luisteren en je bewust te worden van wat jou tegenhoudt. Je kunt dan stap voor stap een verandering bereiken.

En met bewust worden en veranderen, daar help ik je graag bij. Je kunt hiervoor een adviesgesprek of een coachtraject met mij afspreken.

Vond je dit interessant? Deel het verhaal met anderen!

Laat een reactie achter

Title

Go to Top