Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op

Waarom speuren

Waarom speuren

Ja, waarom zou je gaan speuren met jouw hond. Dat kan je je afvragen. Speuren is een actieve bezigheid voor hond en baas. Je bent lekker samen, buiten in de natuur bezig. Iedere hond kan speuren en tijdens de speurlessen wordt er voor gezorgd dat iedere combinatie ook daadwerkelijk succes heeft. Geen les is hetzelfde en het gaat niet om goed of fout, maar om leermomenten.

Ik noem hieronder een paar voorbeelden van redenen waarom je kunt gaan speuren met jouw hond.

Kwaliteiten

Je kunt gaan speuren met jouw hond omdat je daar jouw hond én jezelf een enorm groot plezier mee doet. Want welke hond wil dat nou niet, doen wat hij van nature als de beste kan? Welke hond wil nu niet zijn kwaliteiten ten toon spreiden en succes oogsten met wat hij heel goed kan?

Zelfvertrouwen

Dat zou jouw zelfvertrouwen ook een boost geven toch? Doen wat je heel goed kan. En als jij de klus geklaard hebt, dat je daarvoor complimentjes in ontvangst mag nemen. Dan begin jij vast te stralen van geluk. Dat doet jouw hond óók, stralen van geluk. En dat blije koppie zien, die ogen van zo’n hond zien stralen als hij de “vermiste” persoon gevonden heeft, wie wil dat nou niet?

Anders zien

Jouw hond wordt door met hem te speuren, vooral mentaal uitgedaagd. Jij gaat jouw hond heel anders zien. Bedeesde hondjes nemen ineens het voortouw, drukke honden worden rustig en werken heel geconcentreerd. Door zo samen met jouw hond bezig te zijn, ga je ook andere dingen zien.

Anders voelen

Je voelt je tijdens het samen bezig zijn met jouw hond als hij aan het speuren is heel anders dan dat je gewend bent. En dat klopt ook, want je doet ook iets heel anders met jouw hond. Jouw hond neemt je mee. Want hij heeft de neus en jij zorgt ervoor dat hij zijn speurwerk kan doen.

Gewoon leuk

Je kunt gaan speuren met jouw hond omdat je het speuren gewoon hartstikke leuk vindt om samen te doen. Maar je kunt ook gaan speuren met jouw hond omdat je graag wilt dat jouw hond meer zelfvertrouwen krijgt, of omdat je wilt dat hij dingen die hij eng vindt, minder eng gaat vinden.

Uitvallende hond

Of je wilt een leuke hobby met jouw hond waardoor jouw hond uiteindelijk ook andere honden leuk gaat vinden. Bijvoorbeeld als jouw hond andere honden niet leuk vindt en uitvalt naar andere honden. Je begint individueel en later onder begeleiding in een groepje waar ook andere honden mee doen met speuren.

Coachtraject

Speuren is één van de mogelijke werkvormen in een coachtraject. Je krijgt inzichten en ervaart veranderingen door te speuren met je hond of door een van de andere inzicht gevende werkvormen. Speuren met jouw hond kan óók jou zelf helpen om dingen anders te ervaren en te zien.

Burn out

Speuren met jouw hond kan ook een onderdeel zijn van een investering in jezelf.  Je hebt misschien weinig energie en je wilt dit veranderen. Je wilt genieten met en van jouw hond, in een prikkelarme omgeving.

Er is zoveel mogelijk, laat me weten waar ik jou mee kan helpen!

Kijk ook eens op https://speurhondenschoollelystad.nl/

Speurhondenschool Lelystad is een onderdeel van https://www.lievehondenbaas.nl

Vond je dit interessant? Deel het verhaal met anderen!

Laat een reactie achter

Title

Go to Top