Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op

Quick fixes helpen niet

Quick fixes helpen niet

Quick fixes helpen niet. Een slipketting om de nek van je hond en je hond een ruk geven als jouw hond uitvalt helpt niet.  Het advies dat je je niet onzeker moet voelen, maar dat je een echte leider moet zijn, dat helpt ook niet. Daar verandert de emotie, het gevoel van jou of van jouw hond niet door.

Als jouw hond uitvalt, bijvoorbeeld naar andere honden, dan wil je dat graag veranderen. Je wilt met jouw hond over straat lopen zonder dat jouw hond als een wilde tekeer gaat als je een andere hond passeert.

En hoe voel jij je als jouw hond uitvalt? Dat ongemakkelijke gevoel, die schaamte of frustratie, dat gevoel wat jij hebt, dat wil je ook graag veranderen. Je wilt weer met plezier met je hond op pad, je wilt met jouw hond leuke dingen doen en samen genieten.

Je wilt weten of je het wel goed doet, wat je nog meer kunt doen. Maar dat gedrag en gevoel veranderen, dat gaat niet zonder dat je daarin investeert, zonder dat je daar tijd en energie in stopt. Het is geen quick fix, niet voor jou en ook niet voor jouw hond. Was het maar zo gemakkelijk.

Uitvallende hond

Jouw hond valt uit naar andere honden en je hoort in gedachten al wat mensen hierover zeggen. Wat doet dat dan met jou? Denk jij dat ze je een slechte hondenbaas vinden?  Denk jij dat ze jouw hond vast gevaarlijk of vals vinden?

Je weet eigenlijk niet waarom jouw hond uitvalt naar andere honden, maar je hebt al wel van alles al geprobeerd om dat uitvallen te veranderen. Niets helpt afdoende en jij hoort het commentaar van anderen alweer en je voelt die afkeurende blik van andere mensen in je rug. “Daar moet je je niks van aantrekken en gewoon je hond afleiden”, krijg je als advies.

Was het maar zo gemakkelijk denk je dan.

Wat kun je wel doen en wat speelt er zoal mee als jouw hond uitvalt naar andere honden? Je daar bewust van worden, dat is de eerste stap. Weten en begrijpen waarom jouw hond uitvalt. Daarna kun je stap voor stap aan de slag met jouw hond om het gevoel en het gedrag van jouw hond te veranderen als hij een andere hond ziet, ruikt of hoort.

Hoe kun jij je anders voelen

Hoe kun jij je anders voelen en wat moet je wél doen zodat jouw hond niet meer uitvalt?

Als je dat weet, als jij jezelf zekerder voelt, als jij weet wat je moet doen als je een andere hond tegenkomt en als je weet hoe je het gedrag van jouw hond kunt beïnvloeden, als je weet hoe je het gedrag van jouw hond kunt veranderen, dan ga jij je ook anders voelen. Dan ga jij ook anders doen.

Het gedrag van jouw hond komt voort uit hoe hij zich voelt als hij een andere hond ziet, hoort of ruikt. Hoe hij zich voelt, heeft te maken met emoties, zoals bijvoorbeeld angst, of boosheid.

Dat geldt ook voor jou, hoe jij je gedraagt en hoe jij je voelt, dat komt ook door de emoties die jij ervaart als jouw hond uitvalt.

Ik begeleid jou en jouw hond heel graag om dat gevoel en gedrag te veranderen.

https://lievehondenbaas.nl/2022/07/23/hoe-denk-jij-dat-jouw-hond-zich-voelt/

Laat me vooral weten waar ik je bij kan helpen.

Vond je dit interessant? Deel het verhaal met anderen!

Laat een reactie achter

Title

Go to Top