Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op

Sta eens stil bij je ademhaling

Sta je wel eens stil bij jouw ademhaling? De manier waarop jij ademhaalt heeft van alles te maken met hoe jij je voelt.

Als jij uitgeput bent, is de manier waarop jij ademhaalt van invloed op jou, van invloed op hoe jij je voelt.

En als jij een hond hebt die veel blaft of uitvalt naar andere honden of naar mensen, dan kan jouw ademhaling van invloed zijn op het gedrag van jouw hond als hij een andere hond of mens ziet.

Wist je dat?

Ademhalen gaat vanzelf, maar de manier waarop je ademhaalt is te beïnvloeden. Je ademhaling wordt beïnvloed door interne processen, maar je kunt die interne processen weer beïnvloeden door bewust te gaan ademhalen en door anders te gaan ademhalen.

Bewust ademhalen

Ademhalen gaat vanzelf, maar ben je wel eens bewust gaan observeren of voelen hoe jij adem haalt? Ben jij wel eens bewust stil gaan staan bij het effect van  jouw ademhaling op hoe jij je voelt?

Hoe jij ademhaalt kan beïnvloed worden door wat er om je heen gebeurt of hoe jij je voelt. Een gebeurtenis kan er voor zorgen dat jij anders gaat ademhalen. Anders om kan ook. Jij kunt ook hoe jij je voelt beïnvloeden door jouw ademhaling.

Ademhalen gaat vanzelf, je hoeft er niet aan te denken, maar je kunt er wel wel wat mee. Je kunt je anders gaan voelen door anders te gaan adem halen, door je ademhaling te beïnvloeden.

Schrikken

Je kent het wel, je bent iets aan het lezen of aan het doen en plotseling gebeurt er iets waar je enorm van schrikt. Jouw ademhaling stokt een moment of als je heel erg schrikt moet je zelfs naar adem happen.

Of je bent met je hond aan de wandel en plotseling begint jouw hond hard te blaffen en te trekken aan de lijn. Je schrikt je rot want jouw hond ziet een andere hond en die ontmoeting is eerder wel eens niet zo leuk afgelopen. Je houdt je adem in, o nee! als dat maar niet weer gebeurt!

De volgende keer dat je met je hond aan de wandel bent, ziet jouw hond die bewuste hond niet, maar jij wel. Je houdt je adem al in, want, wat als???

Signaal

Welk signaal geef jij je hond als jij ineens anders adem gaat halen denk je? Herken je dit? Jouw hond is gefocust op jou en jouw hond merkt een verandering in jouw ademhaling. Is er gevaar, moet hij iets doen of juist niet doen?

Als jij  je bewust bent van jouw manier van ademhalen, dan kun je hoe jij je voelt of hoe jouw hond zich voelt beïnvloeden. Als jij bewust jouw ademhaling onder controle kunt houden in stressvolle situaties, dan heb jij invloed op hoe jij je voelt en of op hoe jouw hond zich voelt.

En hoe jij ademhaalt is weer van invloed op jouw hond als hij uitvalt en op jou als jij uitgeput bent. Wist je dat?

Ik begeleid jou graag als jij een verandering wilt omdat jouw hond uitvalt of omdat jij uitgeput bent.

Vond je dit interessant? Deel het verhaal met anderen!

Laat een reactie achter

Title

Go to Top