Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op

Goede vraag

Ik kreeg van de week een goede vraag en wil die graag met jullie delen, wellicht kan dit verhaal anderen ook helpen.

Dit was de vraag

Goedendag, ik heb sinds 5 dagen een hondje uit het asiel. Ze is 1 jaar, geen socialisatie gehad, altijd ‘aan’ gestaan en ze valt uit naar elke hond. Aan de socialisatie kan ik zelf veel doen (geef zelf puppyles) en ik geef haar nu ook de rust die ze nodig heeft. Maar ik weet niet wat ik moet/kan doen aan dat uitvallen. Zoals ik zie hoe ze reageert, vermoed ik dat ze als pup zijnde ‘gesocialiseerd’ is, door alle honden maar op haar af te laten komen terwijl ze dit niet aan kon en was dat uitvallen de enige manier voor haar. Ik hoop iets van u te horen.

Dit was mijn antwoord

Hallo G,

Fijn dat je mijn gratis tips hebt gedownload via mijn website, ik hoop dat je er wat aan hebt nu je sinds 5 dagen een hondje uit het asiel hebt wat uitvalt naar andere honden.

De tips en het online programma dat ik aanbied, hebben als doel dat je zelf meer inzicht krijgt over wat er bij jouw hond aan de hand is. Je krijgt daardoor meer (be)grip op het gedrag van jouw hond omdat je gaat inzien waar dat (uitval) gedrag vandaan komt en waardoor het uitvallen veroorzaakt wordt.

Je noemt al een mogelijke oorzaak van waarom jouw hond uitvalt en er kunnen nog meer dingen meespelen waar je nog niet aan gedacht hebt. Ik adviseer je daarom om op een rustig moment, als je niet afgeleid kunt worden, de tips goed door te nemen en de online cursus ( te koop voor 47,00 euro) te doen. Daardoor krijg je vele inzichten die van toepassing zijn op de specifieke situatie van jou en jouw hond en je kunt dan zelf (stap voor stap) bedenken wat je moet doen om een verandering van het (uitval) gedrag te krijgen.

Jouw hondje komt uit het asiel, ze heeft volgens jou geen goede socialisatie gehad en ze heeft altijd “aan” gestaan.

Stel je nu eens voor hoe jouw hondje zich voelt: ze komt uit het asiel, waarschijnlijk was dat een drukke omgeving, waar (veel) andere honden zijn, die ze kennelijk niet (altijd) leuk vindt (want ze valt uit naar andere honden).

Hoe vol is haar stress emmer /  hoe hoog is het stressniveau van jouw hondje denk je?

De eerste stap

Wat is nu stap 1, waarmee je jouw hondje meteen kunt helpen.

Het antwoord komt uiteraard naar voren in de tips en online cursus, maar om je nu direct een handvat te geven :  doe zo weinig mogelijk met je hond. Geef jouw hond rust. Doe eenvoudige zoekspelletjes in huis eventueel de tuin als je die hebt en als het daar rustig is, en zorg ervoor dat je hond niet in contact komt met andere honden. Het liefst zorg je ervoor dat ze zo weinig mogelijk andere honden ziet, hoort of ruikt en als het echt niet anders kan, houd je de afstand tot die andere hond zo groot mogelijk.  Voorkom ook zo veel mogelijk dat jouw hond in contact komt met de geur van andere honden ( vermijd hondenuitlaatveldjes, honden clubs etc.).

Want (de geur van) andere honden levert jouw hond stress op. Terwijl jouw hond tot rust komt, en dat kan behoorlijk lang (weken) duren, kun jij meer gaan leren over het hoe en waarom honden uitvallen.

Ik wens je daar veel succes mee en ik wens je ook veel geluk samen met jouw hond.

Hartelijke groet, Sjoukje

Heb jij ook een vraag? Laat het me weten!

Vond je dit interessant? Deel het verhaal met anderen!

Laat een reactie achter

Title

Go to Top