Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op

Help

Help, mijn hond blaft of valt uit naar andere honden. En daarom heb ik een probleem, want ik vind het helemaal niet meer leuk om met mijn hond aan de wandel te gaan. Herken jij dit ook? Het is een veel voorkomend probleem waar veel hondenbazen soms best radeloos door worden.

Het is niet alleen een probleem wat jij hebt, ook jouw hond heeft een probleem. Want het blaffen of uitvallen naar andere honden, of naar andere mensen, is een teken dat hij niet relaxed is als hij een andere hond of ander persoon tegen komt.

Het kan zijn dat jouw hond angstig is, of juist heel enthousiast. Als jouw hond heel enthousiast is, dan is de emotie anders, maar het kan toch een probleem zijn. Bijvoorbeeld omdat je bang bent dat je jouw hond niet meer kunt houden of omdat je bang bent dat je valt.

In het geval dat jouw hond te enthousiast is kan het ook zijn dat je hulp wilt, maar vaak is jouw hond eigenlijk bang als hij blaft of uitvalt.

Lieve hond

Jij bent gek op jouw hond. Je hebt een lieve hond, alleen: er is een probleem. Jouw hond blaft en valt uit…naar andere honden. Je vraagt je af waarom jouw hond dat doet, er is toch eigenlijk niets aan de hand?

Als jouw hond steeds of onverwacht blaft of uitvalt naar andere honden, dan is naar buiten gaan, gaan wandelen of leuke dingen doen samen met jouw hond, vaak voor jou ook helemaal niet leuk.

Sterker nog, jij hebt er steeds meer moeite mee om met jouw hond naar buiten te gaan, om leuke dingen met jouw hond te gaan doen, om jouw hond te bieden waar hij gelukkig van wordt.

Weer samen op pad

Jij wilt dit veranderen, jij wilt ook leuke dingen kunnen doen met jouw hond.  Je wilt samen met jouw hond gelukkig zijn. Je wilt te weten komen waarom jouw hond blaft of uitvalt.  Je wilt kennis zodat je weet wat je er aan kunt doen als jouw hond uitvalt. Je wilt weer vertrouwen hebben en niet bezorgd hoeven zijn als je een andere hond tegenkomt.

Wil jij weer samen met jouw hond op pad, wil je weer van jouw hond genieten? Dan moet je op zoek naar antwoorden over hoe jij je hond kunt helpen. De eerste stap is dat je je bewust wordt van waarom  jouw blaft en misschien wel uitvalt.

Antwoorden

Herken jij dat? Denk je ook vaak “Help en wat nu?”  Ik begeleid je graag jij het vinden van antwoorden op deze en vele andere vragen. Ik heb een online cursus voor je die je veel inzichten en handvatten gaat geven over het hoe en waarom van het gedrag van jouw hond.

Je kunt deze cursus bestellen via https://lievehondenbaas.nl/product/uitvallende-hond/

Om deze cursus goed te doen , ga je bij voorkeur op een rustige plek zitten waar je niet afgeleid kunt worden.  Door je eigen situatie te bekijken krijg je inzichten en kom je er achter wat er in jullie situatie meespeelt. Je krijgt inzicht in het waarom dat jouw hond blaft of uitvalt naar andere honden.

En als je meer inzicht in het waarom van het blaffen of uitvallen hebt, dan weet je welke factoren er zoal meespelen. En dan kun je daar wat aan doen en het probleem veranderen.

Vond je dit interessant? Deel het verhaal met anderen!

2 Comments

 1. Gabrielle Beerendonk 1 november 2022 om 05:20 - Antwoorden

  Goedendag, ik heb sinds 5 dagen een hondje uit het asiel. Ze is 1 jaar, geen socialisatie gehad, altijd ‘aan’ gestaan en ze valt uit naar elke hond. Aan de socialisatie kan ik zelf veel doen (geef zelf puppyles) en ik geef haar nu ook de rust die ze nodig heeft. Maar ik weet niet wat ik moet/kan doen aan dat uitvallen. Zoals ik zie hoe ze reageert, vermoed ik dat ze als pup zijnde ‘gesicialiseerd’ is, door alle honden maar op haar af te laten komen terwijl ze dit niet aan kon en was dat uitvallen de enige manier voor haar.
  Ik hoop iets van u te horen.

 2. Sjoukje Lautenbach 1 november 2022 om 08:40 - Antwoorden

  Hallo Gabrielle,

  Fijn dat je mijn gratis tips hebt gedownload, ik hoop dat je er wat aan hebt / krijgt nu je sinds 5 dagen een hondje uit het asiel hebt. 
  De tips en het online programma wat ik aanbied, heeft als doel dat je zelf gaat inzien wat er bij jouw hond aan de hand is. Je krijgt daardoor meer (be)grip op het gedrag van jouw hond omdat je gaat inzien waar dat (uitval) gedrag vandaan komt en waardoor het uitvallen veroorzaakt wordt. 

  Je noemt al een mogelijke oorzaak van waarom jouw hond uitvalt en er kunnen nog meer dingen meespelen waar je nog niet aan gedacht hebt. Ik adviseer je daarom om op een rustig moment / als je niet afgeleid kunt worden, de tips goed door te nemen en evt de online cursus ( te koop voor 47,50 euro) te doen. Daardoor krijg je al vele inzichten die van toepassing zijn op de specifieke situatie van jou en jouw hond en je kunt dan zelf (stap voor stap) bedenken wat je moet doen.

  Jouw hondje komt uit het asiel, ze heeft volgens jou geen socialisatie gehad en ze heeft altijd “aan” gestaan. 

  Stel je nu eens voor hoe jouw hondje zich voelt: ze komt uit het asiel /een drukke omgeving, waar ( veel) andere honden zijn, die ze kennelijk niet leuk vindt (want ze valt uit naar andere honden). 

  Hoe vol is haar stress emmer /  hoe hoog is het stressniveau van jouw hondje denk je? 

  Je vraagt je nu misschien af wat nu stap 1 is waarmee je jouw hondje meteen kunt helpen. Het antwoord komt uiteraard naar voren uit de tips en online cursus, maar om je nu direct een handvat te geven :  doe zo weinig mogelijk met je hond. Geef jouw hond rust. Doe eenvoudige zoekspelletjes in huis  / evt. de tuin en zorg ervoor dat je hond niet in contact komt met andere honden. Voorkom ook zo veel mogelijk dat jouw hond in contact komt met de geur van andere honden ( vermijd hondenuitlaatveldjes, honden clubs etc.). 
  Want ( de geur van) andere honden levert jouw hond stress op. Terwijl jouw hond tot rust komt ( en dat kan een behoorlijk lange periode (weken) zijn), kun jij meer gaan leren over het hoe en waarom honden uitvallen. Ik wens je daar veel succes mee en ik wens je ook veel geluk samen met jouw hond. 

  Hartelijke groet, Sjoukje

Laat een reactie achter

Title

Go to Top